Draagmuur verwijderen Zandvoort

Er zijn een aantal goede redenen te bedenken waarom u een draagmuur kunt laten verwijderen in Zandvoort. Misschien heeft u een nieuwe woning gekocht en wilt u de inrichting verbeteren. Het is ook mogelijk dat u bepaalde ruimtes wilt vergroten en meer openheid wilt creëren binnen. Draagmuren zijn lastig te verwijderen, omdat ze een belangrijk onderdeel uitmaken van de constructie van uw woning. Zonder deze muur zou deze letterlijk instorten of in dreigen te storten. Het is dus geen muur die u zomaar even zelf verwijdert met een sloophamer. Daar heeft u specialisten voor nodig.

Bij het verwijderen van een draagmuur mogen geen fouten worden gemaakt. Uw veiligheid en de veiligheid van andere inwoners staat op het spel. Wij voeren deze klus vakkundig en veilig voor u uit, verwijderen uw draagmuur met behoud van de kracht van uw constructie. Via deze pagina vraagt u gemakkelijk een offerte aan. Daarbij vertellen we u hoe u een draagmuur kunt herkennen en wat wij doen om deze vakkundig te verwijderen.

Wat is een draagmuur nou precies? Wij leggen het u uit!

Een gewone muur of een draagmuur verwijderen in Zandvoort?

Bent u niet zeker of de muur die u wilt laten verwijderen een draagmuur is? Dan moet u eerst weten wat een draagmuur precies is. De naam geeft het al een beetje weg, maar een draagmuur is een muur die iets draagt. Het heeft een dragende functie en is een onmisbaar onderdeel van de constructie van uw woning. Uw gevelmuren, bijvoorbeeld, zijn altijd draagmuren, want deze dragen het dak. Andere draagmuren dragen een vloer, balken of andere muren van de bovenverdieping. 

Het is niet zo dat alle muren draagmuren zijn. Er worden ook muren geplaatst om uw verdieping op te delen in kamers. Deze muren hebben geen dragende functie en zijn dus ook gemakkelijk te verwijderen. Om een draagmuur te verwijderen moet er een alternatief gevonden worden voor de dragende functie die dan komt te vervallen. Komen wij uw draagmuur verwijderen in Zandvoort, dan gebruiken we daar stalen balken voor. Als u twijfelt, komen we graag even langs om uw muur te inspecteren. U weet dan snel of dit inderdaad een draagmuur betreft en wat de mogelijkheden zijn.

 
Hoe herkent u een draagmuur?

Zo herkent u een draagmuur

Nu u weet wat een draagmuur is, is het gemakkelijker om deze te herkennen. U kunt vast zelf wel beoordelen of deze muur iets draagt van de verdieping erboven. Hier zijn ook enkele foefjes voor waarmee u nog zekerder wordt van uw zaak.

  • Heeft u de bouwtekeningen van uw woning? Dan staat daar duidelijk op aangegeven welke muren een dragende functie hebben en welke niet.
  • Draagmuren moeten sterk zijn en zijn daarom vaak dikker dan niet-dragende muren. Als het een muur betreft die dikker is dan 10 centimeter is de kans groot dat dit een draagmuur is.
  • Omdat draagmuren dikker zijn, maken ze ook een ander geluid. Klop op de muur en als deze massief klinkt in plaats van hol, is het waarschijnlijk een draagmuur.
  • Wat bevindt zich op de muur? Ga een verdieping omhoog en kijk of u balken ziet of andere muren die op uw muur zijn aangebracht. Vindt u deze, dan is het dus een draagmuur die u gaat verwijderen in Zandvoort.
Aannemer-Zandvoort-aan-het-werk
Er zijn meerdere redenen om een draagmuur te verwijderen

Waarom verwijdert u uw draagmuur?

Er zijn honderden redenen te bedenken waarom een draagmuur verwijderen in Zandvoort voor u een goed plan is. En geen woning is hetzelfde. Wij hebben veel ervaring met het verwijderen van draagmuren in uw omgeving en hebben zo de inrichting van vele woningen aanzienlijk verbetert. Hier vindt u drie van de belangrijkste redenen waarom woningeigenaren ons vragen hun draagmuur te verwijderen in Zandvoort:

  • Grote leefruimtes geven een gevoel van rust en openheid. Door uw draagmuur te laten verwijderen in Zandvoort kunt u dus een keuken en woonruimte bij elkaar betrekken of een grotere woonkamer creëren.
  • Zolders zijn schitterende ruimtes, maar bestaan vaak uit twee of meer kamers. Door een draagmuur te laten verwijderen in Zandvoort creëert u een grote open zolder en een prachtige kamer.
  • Zijn uw kinderen het huis uit of heeft u te veel kleine kamers? Dan kunt u van twee kamers één grote kamer maken als u door ons uw draagmuur laat verwijderen in Zandvoort.
Laat uw draagmuur in Zandvoort verwijderen door een professioneel bedrijf

Hoe gaan wij te werk?

Het is dus wel duidelijk dat het verwijderen van een draagmuur in Zandvoort niet altijd simpel is. Maar wij hebben vele jaren ervaring in deze omgeving, de juiste contacten en weten als geen ander hoe we deze klus veilig en vakkundig kunnen klaren. Dit hebben we in uw omgeving al meerdere malen succesvol gedaan. Ook al is het niet de gemakkelijkste uitweg, het verwijderen van een draagmuur kan echt een grote verbetering opleveren in uw woning. Het feit dat deze een dragende functie heeft maakt het wat lastiger, maar is zeker geen reden om het niet te doen. Hier leest over hoe wij te werk gaan als we een draagmuur verwijderen in Zandvoort.

Stappenplan verwijderen van draagmuur

Hoe wij draagmuren verwijderen

Het belangrijkst voordat we een draagmuur slopen is de voorbereiding. Voordat we een draagmuur kunnen slopen moet de draagkracht namelijk opgevangen worden door een draagconstructie van balken. Hieronder leggen we beknopt uit hoe wij draagmuren verwijderen.

Sloopwerkzaamheden
01.

Voorbereidend werk

Net als alle andere klussen, begint ook het verwijderen van een draagmuur met voorbereidend werk. We moeten exact in kaart brengen hoeveel van de muur gesloopt moet worden, hoe we de draagfunctie correct op kunnen vangen en wat we met het puin gaan doen. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken, want wij nemen alles van u over. Door de klus goed voor te bereiden kunnen we u exact inlichten van de plannen, hebben we de juiste documentatie voor de vergunning en kunnen we een duidelijke offerte voor u maken. U weet exact waar u aan toe bent al voordat u iets toezegt. Als u onze offerte accepteert, zetten we alles zo snel mogelijk voor u in werking.

 
02.

De vergunning

Zonder vergunning kunt u geen constructieve aanpassingen doen. Wij helpen u bij het inleveren van de juiste documentatie bij uw gemeente. Een vergunning is verplicht volgens de Wet Algemene Bepaling Omgevingsrecht. U dient constructieberekeningen aan te leveren en deze kunnen wij voor u maken. Op die manier bewijst u dat uw project veilig is en aan de strenge veiligheidseisen voldoet. Voordat u uw aanvraag indient, gaan we samen door de papieren en zorgen we ervoor dat alles met de gemeente soepel zal verlopen.


Achtergrond-Aannemer-Aerdenhout
Draagmuur-verwijderen-Zandvoort
03.

Het plaatsen van de stalen balken

We kunnen uw draagmuur niet zomaar gaan verwijderen in Zandvoort. We moeten een oplossing vinden die de draagfunctie gaat overnemen. Daarom plaatsen we eerst de stempels, dat zijn verticale stalen balken die tijdens de sloop dragen wat uw muur normaal tilt. Dit is een bijzonder belangrijk onderdeel van de sloopwerkzaamheden en hiervoor maken we zelfs een stempelplan. Als deze stempels eenmaal geplaatst zijn, is uw constructie veilig en kunnen we gaan slopen.

04.

Het slopen van uw draagmuur

We hebben voor alles gezorgd en dat betekent dat we uw draagmuur veilig kunnen verwijderen in Zandvoort. Het slopen kan beginnen. Als de muur eenmaal verwijderd is en de permanente staalconstructie geplaatst is, beginnen we met opruimen. Het puin wordt netjes afgevoerd naar de juiste plek en we laten alles netjes achter. U kunt uw project daarna afronden en uw nieuwe ruimtes in gebruik gaan nemen.

Balken plaatsen draagmuur verwijderen
Wat kost het verwijderen van een draagmuur?

Een draagmuur verwijderen, wat zijn de kosten?

Wilt u uw draagmuur laten verwijderen? Dan wilt u ongetwijfeld weten hoeveel u daarvoor moet betalen. Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte met een duidelijk overzicht van wat u waarvoor betaalt. Deze offerte is compleet en duidelijk. Dat betekent dat u niet voor onverwachte kosten komt te staan als we eenmaal aan de werkzaamheden zijn begonnen.

Omdat geen woning hetzelfde is, is het lastig aan te geven hoeveel het verwijderen van een draagmuur in Zandvoort u exact gaat kosten. Dit hangt ook af van wat u zelf wilt laten uitvoeren. Wilt u bijvoorbeeld de hele muur laten verwijderen of een gedeelte ervan? Hoe lang is de muur en van welk materiaal is deze gemaakt? Uiteraard zijn er ook de kosten voor de vergunning om rekening mee te houden en het plaatsen van de stempels.
Als u ons meer vertelt over uw project, stellen wij een vrijblijvende offerte voor u op. U kunt rekenen op een prijs van gemiddeld €950 per meter gesloopte muur.

Vragen? Aarzel niet om deze te stellen

Offerte aanvragen draagmuur verwijderen

Het is goed mogelijk dat u nog vragen heeft over het verwijderen van uw draagmuur en deze vragen beantwoorden we graag voor u. Hier vindt u een handig formulier waarmee u contact met ons opneemt. Wij proberen zo snel mogelijk te reageren. U kunt uw vragen stellen, uw project toelichten en een offerte aanvragen. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar en kunnen we een adviserend gesprek inplannen waarin alles duidelijk wordt gemaakt.

Vrijblijvende offerte

Offerte aanvragen